Rakija od meda

Rakija od meda

Podijelite ovaj post

Rakija od meda ili medovača se dobije destilacijom fermentiranog meda. Tehnologija proizvodnje rakije od meda podrazumijeva nekoliko faza – rastvaranje meda u vodi, fermentacija meda, destilacija prevrelog meda i sazrijevanje rakije. Priprema meda se sastoji u rastvaranju određene količine meda u vodi uz dodavanje selekcioniranih kvasaca. Nakon rastvaranja u vodi i dodavanja kvasaca med je spreman za fermentaciju na određenoj temperaturi. Nakon završene fermentacije radi se destilacija. Rakija od meda koja se dobije ovim postupkom u destileriji Abelo koristi se kao baza za izradu likera. U rakiji od meda se macerira bilje i voće uz dodatak meda kako bi se dobili likeri iznimne kakvoće.

Mnogi miješaju nazive pića na bazi meda i s medom s proizvodima koji se iza njih kriju.

Rakija od meda ili medovača

Medovača je, kako smo već rekli, rakija od meda i ona se dobije destilacijom fermentiranog meda.

Medica

Medica je liker od meda što znači da se u rakiju miješa med i dobije se slatki liker od meda. U recepturi Abelo medice je specifično to da je baza za izradu likera rakija od meda i da se u nju dodaju isključivo bagremov med i začini.

Medovina

Medovina je vino od meda koje se radi praktički kao i rakija od meda sve do trenutka destilacije. Dakle, rastvara se med u vodi, dodaju se selekcionirani kvasci i završetkom fermenacije se dobije vino od meda – medovina.

Sva pića od meda su izuzetno pitka i najbolje ih je piti rashlađena.

Povezani članci

U svibnju 2021. god. od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, OPG-u je dodijeljena bespovratna potpora
pčele
Organizacija pčelinje zajednice i način funkcioniranja društva. U zajednici svaka pčela ima svoj posao, a tijekom razvoja pčela prolaze kroz različite stadije razvoja i položaja u društvu. Članovi pčelinje zajednice su matica, pčele radilice i trutovi, a svi poslovi i ustroj društva odvijaju se pod budnim okom matice.
Pčelarstvo
Otkrijte što je potrebno za uspješno pčelarenje i koje su tajne dobrog prinosa meda. Pročitajte o utjecaju regije i klimatskih uvjeta, različitim vrstama košnica te o važnosti očuvanja pčelinjaka za ekosustav.
Kalendar Orion
Otkriće najstarijeg indoeuropskog kalendara na svijetu koji je pronađen u Vinkovcima. Kalendar je datiran između 2800 i 2600 g. prije Krista je izuzetan primjer visokog stupnja razvoja društva koje ga je stvorilo
Vinkovačke jeseni kao najveća kulturna manifestacija u Hrvatskoj bile su idealna prilika za prezentaciju Abelo likera. Naša kućica u Slavonskom sokaku je bila izuzetno dobro posjećeno mjesto i zahvaljujemo svima koji su nas posjetili i uz degustaciju likera
Blog
U sklopu obilaska turističke ponude Vukovarsko – srijemske županije destileriju Abelo su posjetili Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i gastro bloger te Kasandra Draganić

Vratite nam se opet

Morate imati 18 godina da biste pregledali našu web stranicu
Imate li 18+ godina?