ABELOMIX LJEŠNJAK

Podijelite ovaj post

MJEŠAVINA MEDA I MLJEVENIH LJEŠNJAKA

Mješavina kremastog meda i lješnjaka savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u smoothie, namazati na palačinke ili jednostavno uživati u svakoj žličici direktno iz teglice. Medne mješavine donose sreću, zdravlje i energiju sa svakom žličicom. Mješavina obiluje vitaminima i mineralima kojima obiluje lješnjak, a dobrobiti meda jačaju organizam i čine ga otpornijim za sve dnevne izazove.

Kremasti med je med koji se dobije kontroliranom kristalizacijom, a njegova kremasta konzistencija nastaje višednevnim dugotrajnim miješanjem meda u određenim intervalima i pri određenoj temperaturi. Med pri tome ne gubi nikakva svojstva, a jednom dobivena kremasta tekstura uvijek ostaje kremasta te ga je idealno koristiti kao namaz.

Med je sladak i gust proizvod koji pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medne rose) nekih kukaca. Med je najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi šećer – glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda. U medu nalazimo vodu, bjelančevine, vitamine, kiseline,  enzime te razne minerale, odnosno mineralne tvari. Naše tijelo je pod utjecajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Pri detoksikaciji nam može pomoći svakodnevno konzumiranje meda. On je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe za ublažavanje neravnoteže radikala, toksina, i antioksidansa u tijelu koja vodi oštećenju tkiva. Pun antioksidanasa i antibakterijskih svojstava, med je pravi način za jačanje imuniteta koji je ugrožen zbog manjka sna, neodgovarajuće ishrane i velike količine stresa. Med svojim kalorijama zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, ali on zapravo mnogo pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umjesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultate u postizanju željene kilaže. Antibakterijska svojstva meda čuvaju crijevnu mikrofloru i bore se protiv štetnih bakterija u probavnom sustavu. Med također obiluje ugljikohidratima koji su potrebni sportašima za brzi oporavak organizma i vraćanje energije nakon napornih treninga nakon visokih opterećenja organizma.

Med poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze jer ima antibakterijsko i antiseptičko djelovanje.

Lješnjak je voće koje sadrži 55 do 73% masti, najčešće se sastoji od nezasićenih masti (82% oleinske i linoleinske 11%), također sadrži gliceride masnih kiselina i masnih kiselina pomiješanim u gliceridima, također sadrže bjelančevine 12 do 18%. S hidrolizom proteina odvojen je od aminokiselina, što je jako bitno. Sadrži kalija u prosjeku i do 5 puta više nego ostale voćke, željeza i do tri puta više. Bogat je magnezijem i kalcijem. Sadrži folnu kiselinu, usporedbom do deset puta više u odnosu na ostalo voće, vitamin E i pantotenska kiselina. Lješnjaci su dobar izvor dijetalnih vlakana. Konzumiranje puno vlakana potiče redovito pražnjenje crijeva i pomaže u sprječavanju zatvora.

Prema nedavnim istraživanjima, konzumacija orašastih plodova može pomoći nekim ljudima da se manje udebljaju, a konzumiranje lješnjaka može pomoći u smanjenju kolesterola. Prema istraživanjima, redovna konzumacija lješnjaka je korisna u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti, a istraživanja pokazuju da konzumiranje više orašastih plodova, uključujući lješnjake, može povećati broj spermija i poboljšati kvalitetu sperme.

Lješnjak sadrži bitne vitamine poput C i E te minerale poput magnezija, kalcija, željeza i kalija koji poboljšavaju zdravlje kostiju i smanjuju rizik od osteoporoze. Lješnjaci jačaju ukupni imunitet tijela. Prema istraživanjima, visoke količine fenolnih spojeva i antioksidativna svojstva lješnjaka štite tijelo od infekcija i smanjuju rizik od kroničnih bolesti. Osim značajnih količina nezasićenih masnih kiselina te minerala i vitamina, lješnjaci su bogati i fitosterolima.

Fitosteroli su biološki aktivni steroidni alkoholi biljnog porijekla. Cijenjeni su zbog svoje sposobnosti sprječavanja kardiovaskularnih bolesti i tumora.

Oleinska masna kiselina je još jedan izvrstan ljekoviti nutrijent koji sadrže lješnjaci. Oleinska kiselina djeluje na smanjenje krvnog tlaka kao i na prevenciju srčanog i moždanog udara. Još jedno znamenito svojstvo ove masne kiseline je njeno djelovanje na moždanu aktivnost i pamćenje. Istraživanja su pokazala da redovan unos oleinske masne kiseline može znatno poboljšati pamćenje.

Lješnjaci sadrže i omega-3 masne kiseline. Ove poznate masne kiseline imaju brojne dobrobiti za zdravlje, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju njihovu redovnu konzumaciju.

Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lješnjaci su jako dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i ojačavaju imunitet. Zanimljivo je da je lješnjak jedinstven po tome što sadrži i znatnu količinu folne kiseline. Ovaj vitamin obično nalazimo u zelenom lisnatom povrću, ali se vrlo lako uništava termičkom obradom. Tako se u samo dvije minute kuhanja uništi gotovo 90 posto folata u povrću. Folna je kiselina neophodna za trudnice, jer njezin manjak u trudnoći dovodi do spontanih pobačaja i deformiteta novorođenčadi.

Iz svega nabrojanog vidljivo je da su lješnjaci, zajedno s ostalim orašastim plodovima, jako zdrava i vrijedna namirnica.

U svijetu u kojem tražimo savršeni balans između zdravlja, užitka i kvalitete, Abelomix kremasti med s lješnjacima dolazi kao idealno rješenje. Njegov jedinstveni sastav bogat je vitaminima, mineralima i masnim kiselinama, što ga čini savršenim spojem okusa i nutritivne vrijednosti.

Abelomix mješavinu meda i lješnjaka čuvajte na tamnom i suhom mjestu. Osobe alergične na pčelinje proizvode, pelud ili druge sastojke medne mješavine trebaju biti oprezne jer med zbog prirodnog udjela peludi je potencijalni alergen. Mješavina nije prikladna za djecu do 3. godine života.

Doziranje: nema ograničenja prilikom konzumacije mješavine meda i lješnjaka.

Povezani članci

Mješavina kremastog meda i mladih izdanaka smreke savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole,
Kremasti med je idealna slastica u bilo kojem trenutku. Kremasti med možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati ga u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u smoothie, namazati
Mješavina kremastog meda i sjemenki koprive savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati
Mješavina kremastog meda i sjemenki konoplje savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati
Mješavina kremastog meda i kokosa savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u
Mješavina kremastog meda i kakaa savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u

Vratite nam se opet

Morate imati 18 godina da biste pregledali našu web stranicu
Imate li 18+ godina?