MJEŠAVINA MEDA I KAKAA
Mješavina kremastog meda i kakaa savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u smoothie, namazati na palačinke ili jednostavno uživati u svakoj žličici direktno iz teglice. Medne mješavine donose sreću, zdravlje i energiju sa svakom žličicom. Mješavina obiluje vitaminima i antioksidansima, a dobrobiti meda jačaju organizam i čine ga otpornijim za sve dnevne izazove.
Kremasti med je med koji se dobije kontroliranom kristalizacijom, a njegova kremasta konzistencija nastaje višednevnim dugotrajnim miješanjem meda u određenim intervalima i pri određenoj temperaturi. Med pri tome ne gubi nikakva svojstva, a jednom dobivena kremasta tekstura uvijek ostaje kremasta te ga je idealno koristiti kao namaz.
Med je sladak i gust proizvod koji pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medne rose) nekih kukaca. Med je najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi šećer – glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda. U medu nalazimo vodu, bjelančevine, vitamine, kiseline, enzime te razne minerale, odnosno mineralne tvari. Naše tijelo je pod utjecajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Pri detoksikaciji nam može pomoći svakodnevno konzumiranje meda. On je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe za ublažavanje neravnoteže radikala, toksina, i antioksidansa u tijelu koja vodi oštećenju tkiva. Pun antioksidanasa i antibakterijskih svojstava, med je pravi način za jačanje imuniteta koji je ugrožen zbog manjka sna, neodgovarajuće ishrane i velike količine stresa. Med svojim kalorijama zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, ali on zapravo mnogo pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umjesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultate u postizanju željene kilaže. Antibakterijska svojstva meda čuvaju crijevnu mikrofloru i bore se protiv štetnih bakterija u probavnom sustavu. Med također obiluje ugljikohidratima koji su potrebni sportašima za brzi oporavak organizma i vraćanje energije nakon napornih treninga nakon visokih opterećenja organizma.
Med poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze jer ima antibakterijsko i antiseptičko djelovanje.
Kakao je jedna od kompleksnijih namirnica zbog sadržaja minerala i širokog spektra jedinstvenih svojstava koja broji preko 300 aktivnih aktivnih supstanci kao što su fenil etilamin, serotonin (oba djeluju kao antidepresivi), anandamid (doprinosi osjećaju radosti i sreće), teobromin i dopamin (oba imaju pozitivan utjecaj na živčani sustav). Kakao se dobije sušenjem i mljevenjem dijelova biljke kakaovca, koji se koristi za pravljenje čokolade i kakao napitaka. Zrna biljke se osuše, prže i melju, a kakao ima gorak okus. Kakao je izuzetno bogat magnezijem, a on održava zdravlje srca, povećava kognitivne sposobnosti, poboljšava rad crijeva, opušta menstrualne grčeve, opušta mišiće, pomaže u izgradnji jakih kostiju i povećava alkalnost organizma. Kakao prah sadrži obilje proteina (24,1% ukupne mase), što doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i normalne strukture kostiju.
Kakao sadrži izuzetno veliku koncentraciju antioksidanata. Po težini, kakao ima više antioksidanata nego crno vino, borovnice, acai i goji bobice zajedno. Antioksidansi nas štite od zdravstvenih stanja i bolesti povezanih sa godinama. Oni štite naš DNK od oštećenja slobodnih radikala.
Kakao prah je vjerojatno najpoznatiji po svom sadržaju polifenola. Većina polifenola u kakau su flavonoidi, posebno podskup poznat kao flavanoli. Opsežna istraživanja u vezi s flavanolima dokazala su njihov širok spektar zdravstvenih koristi.
Kakao je bogat željezom i ima 100% preporučene dnevne količine željeza na 100 grama. Krom sadržan u kakau, važan je mineral koji pomaže u ravnoteži šećera u krvi. Kakao je bogat izvor mangana, esencijalnog minerala koji pomaže željezu u oksigenaciji krvi i stvaranju hemoglobina. Kakao je odličan izvor cinka, još jednog esencijalnog minerala koji igra ključnu ulogu u imunološkom sistemu, zdravlju jetre, gušterača i kože.
Kakao je bogat vlaknima, a vlakna pomažu u čišćenju crijeva i pravilnom radu probavnog sustava.
U svijetu u kojem tražimo savršeni balans između zdravlja, užitka i kvalitete, Abelomix kremasti med s kakaom dolazi kao idealno rješenje. Njegov jedinstveni sastav bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, što ga čini savršenim spojem okusa i nutritivne vrijednosti.
Abelomix mješavinu meda i kakaa čuvajte na tamnom i suhom mjestu. Osobe alergične na pčelinje proizvode, pelud ili druge sastojke medne mješavine trebaju biti oprezne jer med zbog prirodnog udjela peludi je potencijalni alergen. Mješavina nije prikladna za djecu do 3. godine života.
Doziranje: nema ograničenja prilikom konzumacije mješavine meda i kakaa.