ABELOMIX BOOSTER

Podijelite ovaj post

MJEŠAVINA MEDA, CVJETNOG PRAHA I PROPOLISA

Mješavina kremastog meda, cvjetnog praha i propolisa savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u smoothie, namazati na palačinke ili jednostavno uživati u svakoj žličici direktno iz teglice. Mješavina obiluje vitaminima, mineralima i proteinima, a dobrobiti meda, cvjetnog praha i propolisa jačaju imunitet i čine organizam otpornijim za sve dnevne izazove.

Kremasti med je med koji se dobije kontroliranom kristalizacijom, a njegova kremasta konzistencija nastaje višednevnim dugotrajnim miješanjem meda u određenim intervalima i pri određenoj temperaturi. Med pri tome ne gubi nikakva svojstva, a jednom dobivena kremasta tekstura uvijek ostaje kremasta te ga je idealno koristiti kao namaz.

Med je sladak i gust proizvod koji pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medne rose) nekih kukaca. Med je najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi šećer – glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda. U medu nalazimo vodu, bjelančevine, vitamine, kiseline,  enzime te razne minerale, odnosno mineralne tvari. Naše tijelo je pod utjecajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. Pri detoksikaciji nam može pomoći svakodnevno konzumiranje meda. On je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe za ublažavanje neravnoteže radikala, toksina, i antioksidansa u tijelu koja vodi oštećenju tkiva. Pun antioksidanasa i antibakterijskih svojstava, med je pravi način za jačanje imuniteta koji je ugrožen zbog manjka sna, neodgovarajuće ishrane i velike količine stresa. Med svojim kalorijama zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, ali on zapravo mnogo pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umjesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultate u postizanju željene kilaže. Antibakterijska svojstva meda čuvaju crijevnu mikrofloru i bore se protiv štetnih bakterija u probavnom sustavu. Med također obiluje ugljikohidratima koji su potrebni sportašima za brzi oporavak organizma i vraćanje energije nakon napornih treninga nakon visokih opterećenja organizma.

Med poboljšava otpornost organizma na infekcije i zaraze jer ima antibakterijsko i antiseptičko djelovanje.

Cvjetni prah, polen ili pelud su zapravo biljne muške spolne stanice koje se raznose kako bi se biljka dalje razmnožavala. Prenose ga pčele, drugi kukci, životinje i ljudi. Nakon što se peludna zrnca osuše i ekstrahiraju, ostaje cvjetni prah visokih nutritivnih vrijednosti. S obzirom na to da sadrži mnoge hranjive tvari i ljekovite sastojke, cvjetni prah je prirodni stimulator imuniteta. Peludna zrnca veličinom i bojom mogu jako varirati, a pčele ih skupljaju obilazeći cvijeće i koriste kao hranu za leglo i odličan su izvor proteina. S obzirom na vrstu cvijeća, boja i oblik cvjetnog praha je drukčija ovisno o vrsti cvijeća s kojeg dolazi. 

Pčele uvelike ovise o cvjetnom prahu jer on utječe na rad žlijezdi, lijeganje jaja i izgradnju tkiva. Peludna zrnca djeluju i na životne cikluse pčela, a pčele oprašivanjem biljaka reguliraju proizvodnju plodova biljaka.

Cvjetni prah je superhrana za ljude jer sadrži vitamine, minerale, aminokiseline, fitosterole, antioksidanse, lipide, nezasićene masne kiseline i aromatske spojeve.

Cvjetni prah je alternativa mnogim vitaminskim i mineralnim suplementima te pruža cijeli niz potrebnih hranjivih i ljekovitih tvari koje su nužne našem organizmu, a primijećena je povećana izdržljivost kod grupe sportaša koji su uzimali cvjetni prah kao dodatak prehrani.

Cvjetni prah se može koristiti za bolesti prostate, podizanje imuniteta, liječenje alergija, poboljšanje probave, zaštitu srca i krvožilnog sustava.

Upotreba cvjetnog praha je raznovrsna, ali da bi cvjetni prah pravilno djelovao u našem organizmu potrebno ga je pravilno konzumirati. Naime, peludna zrnca su obavijena celuloznom membranom koja ih štiti od razgradnje u okolišu. Zbog toga ih ni naš organizam ne može razgraditi, a bez toga se neće osloboditi potrebni hranjivi sastojci. Cvjetni prah se treba otopiti u mliječnim proizvodima poput jogurta ili mlijeka ili u medu kako bi se celulozna opna otvorila.

Propolis je smjesa nalik smoli koju pčele sakupljaju na iglicama četinjača ili zimzelenom drveću, a u kombinaciji s pčelinjim voskom, pčelinjom peludi i drugim sekretom te sakupljenom vodom, stvara se propolis, a boja mu varira od zeleno-smeđe do zelene boje, ovisno o kemijskom sastavu.

Propolis djeluje antifungicidno, antivirusno, antibakterijski te protuupalno.

Glavni sastojci propolisa su smola, bjelančevine, vitamini (većinom vitamini B skupine), minerali (željezo, cink, bakar, mangan) te aromatična eterična ulja.

Propolis svoja ljekovita svojstva duguje polifenolima. U pitanju su organski (biljni) kemijski spojevi koji se sastoje od više fenola od kojih neki imaju baktericidna i dezinfekcijska svojstva. Polifenoli od kojih se propolis sastoji nazivaju se flavonoidi. Kao sastavni dio biljaka, služe za zaštitu jedinke (biljke) od napada insekata i neželjenih mikroba. Osim u propolisu, flavonoidi se također mogu naći u drugim namirnicama poput voća, zelenog čaja, crnog vina i povrća za koje se smatra da imaju antioksidativna svojstva te sprječavaju oksidiranje molekula, odnosno štite molekule od štete ili propadanja. Neželjenom oksidacijom molekula dolazi do oslobađanja slobodnih radikala, odnosno nestabilnih molekula koje mogu stupiti u odnos s drugim stanicama time modificirajući njihov biokemijski sastav, odnosno funkciju i strukturu. Ovo onda može uzrokovati brojne poremećaje u funkcioniranju tih stanica. Konzumiranjem flavonoida poput onih koji se nalaze u propolisu, štite se stanice od neželjenih učinaka slobodnih radikala.

Relativno jaki dokazi postoje za korisnost propolisa u liječenju herpesa te u postoperativnom iscjeljivanju rana. Propolis ima pozitivne učinke na mnoge tegobe i bolesti poput crijevnih infekcija, gastritisa i čireva na želucu, bolesti dišnog sustava, afti, herpesa, upala zubnog mesa, opekotina te infekcija bubrega i mokraćnog mjehura.

U svijetu u kojem tražimo savršeni balans između zdravlja, užitka i kvalitete, Abelomix kremasti med s cvjetnim prahom i propolisom dolazi kao idealno rješenje. Njegov jedinstveni sastav bogat je vitaminima, mineralima i proteinima, što ga čini savršenim spojem okusa i nutritivne vrijednosti.

Abelomix mješavinu meda, cvjetnog praha i propolisa čuvajte na tamnom i suhom mjestu. Osobe alergične na pčelinje proizvode, pelud ili druge sastojke medne mješavine trebaju biti oprezne jer med zbog prirodnog udjela peludi je potencijalni alergen. Mješavina nije prikladna za djecu do 3. godine života.

Doziranje: do 2 žličice dnevno. Mješavinu meda, cvjetnog praha i propolisa mogu koristiti i trudnice uz obaveznu pauzu nakon 3 mjeseca uzastopnog korištenja i svakako uz savjetovanje s liječnikom.

Povezani članci

Mješavina kremastog meda i mladih izdanaka smreke savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole,
Mješavina kremastog meda i lješnjaka savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u
Kremasti med je idealna slastica u bilo kojem trenutku. Kremasti med možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati ga u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u smoothie, namazati
Mješavina kremastog meda i sjemenki koprive savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati
Mješavina kremastog meda i sjemenki konoplje savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati
Mješavina kremastog meda i kokosa savršen je spoj za početak dana. Ovu mješavinu možete koristiti kao dodatak zdravom doručku i dodati je u zobenu kašu, jogurt ili granole, dodati u

Vratite nam se opet

Morate imati 18 godina da biste pregledali našu web stranicu
Imate li 18+ godina?